Tag Archives: Bloggtips

Bjud på en bok!

 

Johanna Ögren, en av skribenterna på den populära bokbloggen Bokhora, tipsar om hur bokförlaget Mormor har en boklåda på gatan från vilken de bjuder på lite böcker itll förbipasserande. Inte så dumt att ge bort något som folk blir glada för. Det gör garanterat att de kommer att berätta om ”det där trevliga bokförlaget” för sina vänner. Både på nätet (som i det här fallet) och öga mot öga.

Så ta nu och sprid lite glädje så här i sommarbokyran och ställ ut en boklåda. Kom igen nu Pocketshop och alla ni andra!

Google+ nya Facebook utmanaren?

Igår gick Google ut med att de också vill hjälpa dig dela med dig av ditt liv (som att vi inte gör det tillräckligt?) och följa andras så som du gör på exempelvis Facebook. Jag har själv testat deras Twitter variant Google Buzz som du hade tillgång till via ditt gmail konto. Nu är det alltså dags för en ny större satsning som de kallar Google + som du däremot har tillgång till direkt från dina Google-sidor. Eller ja inte alla, inte än så länge iallafall. På bloggen Swedroid kan du läsa mer om projektet, kolla in några av Googles introvideos samt läsa vad andra tror. Är det här ett alternativ till Facebook eller kommer det att dö ut lika smärtsamt och snabbt som både Google Buzz och Google Wave gjorde? Vad tror du, är du beredd att överge Facebook för Google +??

Sommar med Underbara Clara

Sommar i P1 drog igång i lördags och gick ut starkt med Mark Levengood i spetsen. Han var som alltid mycket bra och tänkvärd. Ta och lyssna på honom i efterhand som podversion eller streama via Sveriges Radios sajt.

Idag är det dags för en av Sveriges mest populära bloggare att sätta sig vid micken. Underbara Clara, eller Clara Lidström som hon heter, hennes sommarprat beskrivs så här på Sveriges Radios hemsida: ”Om förtrycket i för trånga jeans och frigörelsen i en femtiotalskjol. Att vara åttiotalistfeminist och älska att baka bullar, bli en gammal nucka vid 23 års ålder och förlora sin mamma alldeles för tidigt.”

Jag tyckte mycket om Husmorsskolan som gick i våras i P1 och ser fram emot att lyssna på Clara som första kvinna ut bland årets sommarpratare.

Politiska snapsvisor till Midsommar

The Viktor Report med Viktor Barth-Kron vid tangenterna bjuder på nyskrivna snapsvisor med politisk sting lagom till Midsommar. Först ut är ”Hej Sossegubbar” (se länk ovan). Vore kul om dessa visor filmades och lades ut på nätet lagom till Almedalen. Vem vet, kanske kommer vi få höra någon av dessa visor eka mellan Visbys murar till klinget av Rosévins-glas?!

Manga upprör

Alexander Bard har skrivit ett inlägg på Liberaldemokraternas blogg där han är upprörd över hur Sveriges Radio har bjudit in ”sexexperten” Robert Jacobsson till programmet ”Ligga med P3″ och där frågan huruvida den japanska seriekulturen Manga är barnporr på nytt kommer upp till ytan efter att en lyssnare ringer in. Sveriges Radio själva menar på att Robert endast upplyser om lagen och att han inte alls dömer någon.

Jag har själv inte haft tid än att lyssna på inslaget men kan bara säga att jag själv tittade en hel del på Manga som liten och utan att ha djupdykt något mer än så i kulturen så har jag absolut inga kopplingar till barnporr från alla de filmer jag såg. Kan hålla med Alexander Bard om att det känns rasistiskt och väldigt trångsynt att ens koppla en sådan enorm seriekultur till barnporr. Att vi i väst inte alltid förstår oss på andra kulturer är uppenbart men att vi tror att vårt synsätt och våra tankebanor är de ”rätta” känns väldigt naivt. Ungefär som att USA helt oskyldigt bekämpar ”the war against terrorism”. Sen håller jag inte med Alexander Bard att det ”vi måste stoppa vår dysfunktionella public service…” då jag absolut inte skulle vilja vara utan SVT, SR och UR. Vad vore media utan public service, en massa kommersiellt skräp fullt med reklam? Nej tack!

Blev visst ett något politiskt bloggtips den här gången, gå in och läs och lyssna och gör er egen bedömning. Är Manga barnporr? Gör Sveriges Radio rätt eller fel genom att släppa igenom Robert Jacobsson? Håller du med honom eller inte?

Harry Potter and the Deathly Hallows – Del 2

Så var det då snart dags för den allra sista (!) av Harry Potter filmerna. Den 15 juli är det premiär. 15 juli slås dörrarna upp för den sista delen av Harry Potters äventyr. Även om SF visar filmen för bioklubbsmedlemmar redan 1 minut efter midnatt den 13 juli, i 3D och allt.

Det här är en sån där film man nästan bara måste se på bio, det tänker iallafall jag göra! Konstigt att tänka sig att det inte kommer komma någon mer Harry Potter film. Betyder det här att vi kommer få se Harry i andra filmer…? Hur nu det ska gå?

Rye Rye ft. Robyn – ‘Never Will Be Mine’ Official Video

Fick syn på den här nya videon med Rye Rye och Robyn i deras nya samarbete ”Never will be mine”. Det är inte annat än att man blir riktigt stolt över att Robyn är svensk. Hon är grymt bra och en riktigt cool och bra förebild för andra tjejer!

Musikvideofeber

På bloggen Falsksanning kan du få det allra senaste skvallret från Sveriges unga bloggelit. Med betoning på elit som i antalet läsare och inget annat. Jag tittar in där då och då för att hålla mig lite á jour med vad kidsen har för sig nu för tiden. :)

Bloggaren, tillika TV- och numera även radiokändisen Daniel Paris, blev ett ansikte vi lärda känna i SVT:s Ung och bortskämd som gick på TV i höstas. En av de andra ”unga och bortskämda” i programmet var Paulina Starborn (taget namn?). Paulina är medlem i gruppen Hollywood Dolls som består av… tada 7 dockor i matchande storlekar och hårfärger. Varför man behöver vara sju personer för att sjunga den en popdänga som denna är bortom mig, men men. Vad vet jag.

Jag tipsade för någon vecka sedan om att Karins Konstrepp-Karin också fått förfrågan om att göra sin egna musikvideo, om än en cover. Några har av er har kanske sett bloggaren Hugo Rosas (mest känd för att ha vara bloggaren Paows pojkvän) musikvideo, där han i mindre bra ”Jessica Black-Friday”-stil cruisar runt tillsammans med sina vänner och även han sjunger (?) en poplåt lik många andra.

Nåväl, något är säkert. Musikvideos med sjungande bloggare lär vi få se mer av. Om Carolina Gynning kunde gå från såpakändis, till programledare, till konstnär, författare och numera även skådis så kan fler! Vem är det dags för härnäst tror ni? Får vi snart höra tonerna av Alex Schulmans stämma där frun och bloggaren Amanda Schulman förstärker i refrängen? Eller är det dags för allas vår gullegrips Daniel Paris att även han öva moves inför det kommande singelsläppet?

Såpbubbel-halsband

Karin som driver bloggen Karins Konstgrepp har jag skrivit om förut då hon helt klart är en av de svenska bloggarna som sticker ut med sin personliga stil och kreativitet. Nyligen lanserade hon en egen webshop där det går att köpa hennes ”strassifierade” (dagens nya ord) smycken och glasögon bland annat. Något som blivit ett av hennes signum. Idag hintar hon om att vi kanske kommer kunna köpa detta mycket coola och fina såpbubbel-halsband i hennes shop framöver.

Fy bubblan va fint det vore! :) (ordvitsarna haglar…)

Måndagspepp

 

Det här med att ”peppa” sig själv kan gå lite i inflation på nätet. Det är inte sällan man ser folk skriva ett inlägg på Twitter, antingen till/om sig själva eller riktat mot någon annan, där de lägger till hashtaggen #pepp på slutet av inlägget. Det är visserligen bra att vi vill ”peppa” varandra och oss själva, då det sannerligen behövs många gånger, men det kan också kännas lite väl hurtigt och klämkäckt att slänga sig med ordet ”pepp” i var och varannan mening.

Men nu är det trots allt måndag och sämre väder är på intåg. Det här kan kräva en viss del av ”framtidsljus” för vissa. Bloggaren Gizmolina sammanfattar det hela rätt bra tycker jag i hennes blogginlägg från tidigare imorse: ”It’s not who you are that holds you back, it’s who you think you’re not.”

Så nu tänkte både jag och jag hoppas ni som läser detta också, börja veckan med att fokusera på allt bra med mig och med det som händer runt omkring mig. Och inte titta för mycket på dammtussarna under sängen som Kaj Pollack så fint uttryckte det eller på de mörka molnen som är på intåg. Nej idag tycker jag vi ska le lite extra och ge oss själva en kram och ett ”kom igen nu, nu kör vi!” :)

Ett annat citat som ekar i mitt huvud som jag fick höra igår då jag såg filmen ”Meant to be” (som för övrigt var en riktigt mysig feelgood rulle) var:

”If you don’t take risks in life you risk not living life”

Så nu tänkte jag bege mig ut i denna vecka med en positiv syn på livet och med mod att göra saker jag tycker känns lite läskiga, för vad vore livet utan lite darriga händer. Riktigt riktigt tråkigt.

Ha en bra start på veckan!