Tag Archives: VIDEOKLIPP

Campadre.com satsar på webb-TV

Den här videon gjordes för Emilie Thorsén på Campadre.com. Det är kul när företag går i framkant och därför ville jag lyfta fram detta som ett exempel här.

 

Början på en ny era i mobil mediekonsumtion

När Apple för några år sedan släppte den mobila kommunikationsapparaten iPhone såddes ett frö som nu håller på att slå igenom på bred front och har banat vägen för nästa steg – fler mobila uppkopplade skärmar i våra liv. Många var kritiska inför det faktum att Apple skulle ge sig in på den tuffa mobilmarknaden och trodde att de skulle få det tufft att klara sig där. 3 år senare har de omdefinierat vad en mobiltelefon är och bara i Sverige finns det 400 000 – 500 000 iPhone-användare enligt olika källor. I grupper som unga män i storstaden ska cirka 17% äga en iPhone.

På samma sätt som iPhone visade vägen inom smartphones så kommer nu Apples nya skapelse iPad med stor sannolikhet visa vägen för hur uppkopplade mediekonsumtionsapparater ska se ut.

Vi kommer att följa denna utveckling noga och sätta den i ett perspektiv som är relevant för dig som beslutsfattare. Mer information kommer.

Här är till att börja med en mycket bra video från Joakim Jardenberg som ger en första bild av hur apparaten fungerar och ser ut:

Webbyrå letar folk med YouTube-video

Good Old är en strategisk webbyrå som nu letar efter en senior projektledare att anställa. För att både göra platsannonsen roligare men även för att nå rätt personer så valde de att göra denna enkla YouTube-video:

Detta är ett bra exempel på att Internetvideo kan användas till så mycket mer än bara tokiga klipp på katter som hittar på konstiga saker.

Få ut mer av Twitter med verktyget HootSuite

Den här videon är för dig som vill ta nästa steg med Twitter genom använda ett professionellt verktyg för att hantera Twitter. Med verktyget HootSuite kan du bland annat hantera flera olika Twitter-konton, hantera andra sociala nätverk som LinkedIn och ha sparade sökningar på olika sökord på samma ställe etc.

Politikerna smutskastar varandra i sociala medier?

Inslag från Rapport om ”Hatkampanjer på nätet inför valrörelsen”:

Efter detta inslag kommer en diskussion i studion med Niklas Svensson och Nisha Besara. Du kan hitta hela sändningen här (spola fram till 16 minuter in i programmet).

”What the HELL is social media – in 2 minutes”

Här är ytterligare en snygg video som förklarar vad sociala medier är och varför det är viktigt för din organisation att ha koll på:

Bokmässan visar var hyllan ska stå

Boksmässan visar att Bokmässan inte bara handlar om böcker, och gör detta bl a genom sociala medier:

Om offentlig kommunikation, Offkom avsnitt 5

I detta avsnitt pratar de bland annat om juridik och sociala medier för myndigheter mm.

Covers är den bästa komplimangen?

Vi skrev tidigare idag om artisten Lady Gaga och varför hon är en framgångssaga bland annat tack vare sociala medier. Du kan läsa genomgången här.

I den guiden skrev vi om Gagas äldre hit ”Bad Romance” men nu är det nya låten ”Telephone” (regisserad av Jonas Åkerlund) som underhåller eller plågar Internetpopulationen. Du kan se den videon här.

Nu har det kommit en cover på denna låt som redan har fått cirka 400 000 visningar vilket innebär att även den har blivit viral.

Duon bakom denna cover har även lyckats med fler virala covers som denna nedan på Michael Jackssons ”Beat It”

Bra introduktionsvideo till sociala medier

Bra introduktionsvideo till att komma igång med sociala medier av Kaj Arnö på Forum för Ekonomi och Teknik.